Festes
El Patrò de Pinet és Sant Pere Apóstol, la Biblia el descriu com el  Princep dels Apòstols i Primer Papa. Pedra sobre la que Jesús va fundar la seua Iglèsia.
 tú eres Pedro y sobre esta piedra edificaré mi Iglesia y las puertas del infierno no prevalecerán contra ella. Y a ti te daré las llaves del Reino de los Cielos y lo que ates en la tierra quedará atado en el cielo y lo que desates en la tierra quedará desatado en los cielos. -Mateo 16: 13-20.

Dar las llaves significa entregar la autoridad sobre la Iglesia con el poder de gobernar, de permitir y prohibir. Pero no se trata de un gobierno como los del mundo sino en función de servicio por amor: "el mayor entre vosotros sea el último de todos y el servidor de todos" (Mt 23,11).”

El seu Santoral es el 29 de juny, és per això que les festes patronals les celebrem l’últim cap de setmana o primer  dissabte de juliol.
Quatre dies de festivitat on gaudim d’actes religiosos, lúdics i tradicionals, com és “ el día de l’aigua” una tradicció dels pinatells i pinatelles, on la diversió està en tirar-nos poalades d’aigüa, aquestos últims anys hem modernitzat la festa, incorporant Jocs aquàtics i la Festa de l’espuma.
 
 
També li dediquem una festa al Santíssim Crist  de la Muntanya el diumenge anterior al diumenge de rams.
Els pinatells i pinatelles si ens caracteritzem per algúna cosa, és per l’unió, eixa unió que ens fa celebrar “mercats solidaris “ per poder pagar la reforma de la nostra Esglèsia, ja que com a poble menut d’habitants no disposem de molta econòmia. però sabem que la nostra força és l’unió, eixa que ens ha fet conseguir tot el que ens hem proposat i que ha fet que naixquera aquesta festa.
 
I la festa del Corpus on els carrers s'engalanen per locasió
 

 

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31