El Castell de Pinet

El Castell de Pinet, a 585 m d'altitud, al bell cim de la muntanya que delimiten el barranc del Castell (NO) i el barranc de les Lloses (SE). 

Es tractava d'una torre de talaia, amb recinte mural i un enorme aljub annex, pensada per a disposar en ella una guarnició, que sap si des d'època almohade (Segle XII).

La funció del Castell de Pinet seria la de controlar la cruïlla del camí muntanyenc de Xätiba a Däniya (Xàtiva-Dénia) amb el camí més directe i més ràpid entre Balansiya i Mursïya (València- Múrcia), a través també de les muntanyes. Es voldria assegura així una comunicació ràpida de correus entre les quatre grans medines o capitals regionals, passant per Pinet, per si els camins principals ( el de València-Alzira-Xàtiva-Biar-Múrcia, i els de Xàtiva-Bellús-Ròtova-Dènia) queien a mans dels conqueridors feudals o quedaven bloquejats en temps de guerra.

Durant tot el segle XIII, els feudals l'abandonaren, el destruïren- com solia fer-se- per a evitar que fóra aprofitat pels moros de la contornada per a rebel·lar-se i fer-se forts.

Això no obstant, el de Pinet no deixaria de ser un "Castellet" menut i subordinat al Castell Vell de Llutxent o Castell del Xio.

  • Vistes des de l'Alt del Castellet Pinet
  • Pinet vist desde l'Alt del Castellet
  • Ruines de l'atalaia-castellet Pinet
  • Ruines talaia castellet pinet

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31